Celtis Pharm, Beograd
VitiLSi gel

VitiLSi gel

ZA REGULACIJU DEPIGMENTACIJA

VitiLSi je potpuno nov, patentirani i inovativan koncept za tretman vitiligom. Namenjen je isključivo za topikalnu primenu. VitiLSi je formulisan na bazi standardizovanih biljnih aktivnih sastojaka. Tačnije, ovo je kombinacija dva biljna ekstrakta - Coleus forskohlii (Indijska kopriva) i Cassia alata (Sena). Ova dva aktivna sastojka su široko istražena i predmet su brojnih naučnih izveštaja. Posebno je dokazana njihova bezbednost za topikalnu upotrebu. Testirali su ga poznati dermatolozi koji se prevashodno bave tretmanom vitiliga kako bi procenili njegovu efikasnost, kao i odsustvo neželjenih dejstava prilikom njegove upotrebe. VitiLSi vrlo često dovodi do potpune ili gotovo potpunu reigmentaciju u relativno kratkom vremenskom periodu (nekoliko nedelja) u odnosu na prosečno vreme fiziološkog procesa melanogeneze.

Mehanizam delovanja na depigmentacije 

Aktivnost i efikasnost VitiLSi gela je zasnovana na gore pomenutoj kombinaciji biljnih aktivnih sastojaka. Pokazalo se da je ekstrakt Cassia alata sposoban da stimuliše proizvodnju matičnih ćelija na dermo – epidermalnom nivou i snažno stimuliše njihovu transformaciju u melanoblaste (prekursore melanocita), a nakon toga i u melanocite (1). Pod ovako stumulisanim uslovima, ekstrakt Coleus forskholii stimuliše proces melanogeneze i dovodi do izuzetne sinteze melanina koji vrši repigmentaciju depigmentovanih delova kože. Ovo stimulativno delovanje Coleus forskholii dešava se na svim nivoima melanogeneze i to je razlog njegove visoke efikasnosti.(2)

Prikaz mehanizma delovanja Vitilsi gela
Stimuliše ekspresiju SCF
Stimuliše Wnt/β catenin put
Povećava broj keratinocita
Stimuliše ekspresiju β-FGF
Redukuje nivo TGF-β
Redukuje nivo TNF-α
Redukuje nivo IFN-γ
Redukuje nivo proinflamatonih citokina
Inhibira aktivnost NO sintaze
Stimuliše espresiju MC1R
Stimuliše cAMP
Vraća na fiziološki nivo MITF

Kako do najboljih rezultata?

VitiLSi se mora nanositi na depigmentacije jedanput dnevno, najbolje ujutro, na prethodno očišćenu i suvu kožu. Nanošenje treba da bude pažljivo i samo na depigmentovanu kožu. Nanošenje na ivice ili dalove kože koji su normalno pigmetovani dovešće do tamnjenja kože, kao da je osunčana.. Efikasnost VitiLSi se dodatno povećava kratkotrajnim, svakodnevnim izglaganjem solarnom zračenju u vremenu kada je solarno zračenje bezbedno, na primer 10 minuta u 10 sati. Interval vremena između primjene VitiLSi gela i izlaganja suncu nije važan. U slučaju oblačnog vremena ili odsustva sunca, takođe bi moglo da bude korisno jednostavno izlaganje vidljivoj svetlosti. Još efikasnije dermatološko rešenje je upotreba VitiLSi gela u kombinaciji sa fototerapijom (NB), pod strogim nadzorom. Jednom kada se repigmentacija oceni kao zadovoljavajuća, aplikacije VitiLSi gela mogu da se prorede ili da se prekinu, ali verovatno će stečena pigmentacija vremenom nestati. U tom slučaju je preporučljivo da se iznova započne svakodnevne primene VitiLSi gela.

Prvi rezultati su vidljivi već nakon 14 dana, a pun efekat se postiže nakon 3 meseca svakodnevne primene.

Preko VitiLSi gela može da se nanosi korektivna šminka.

Dodatna preporuka: VitiLSi gel se može kombinovati sa ostalim vrstama tretmana ili terapijom za vitiligo. PRIRODAN, BEZBEDAN, EFIKASAN, BRZ, DERMATOLOŠKI DOKUMENTOVAN METOD ZA IZVANREDNU REPIGMENTACIJU KOŽE

PREUZMITE Brošura VitiLSi gel